Omgevingsvergunning & projectmanagement Brabantse Stoombierbrouwerij

Bucketlist vinkje is gezet. Buro van Linden heeft opdracht om het complete omgevingsvergunningentraject voor het oprichten van de Brabantse Stoombierbrouwerij op het KVL-terrein in Oisterwijk te coördineren en te verzorgen.

Een zeer bijzondere en inspirerende opdracht. Samen met beide oprichters Roger ter Horst, Marco Faber en diverse adviseurs gaan we er een geweldig project van maken. 

In het voormalige Ketelhuis wordt een speciaalbier brouwerij met proeflokaal opgericht, welke de ambitie heeft te gaan behoren tot de top van de speciaalbier brouwerijen van NederlandHoewel ambachtelijk wordt de brouwerij voorzien van de nieuwste brouwtechnieken om energie te besparen en geen geur te verspreiden, maar vooral om lekkere bieren te brouwen! Het bier wordt via een ondergrondse leiding getransporteerd en gebotteld op het naburige bedrijventerrein. Om een brug te slaan naar de bijna 100 jaar oude stoommachine (die in het verleden voor de energiebehoefte van het terrein zorgde en weer grotendeels gerestaureerd is) wordt de energie voor het brouwproces grotendeels op de locatie zelf opgewekt middels innovatieve duurzame energiebronnen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de nieuwste verwarmingstechnieken om de binnenruimten te verwarmen. Het voormalige Ketelhuis zal ook een educatieve functie gaan vervullen door Brabantse bieren en producten te promoten en de bezoeker door de tijd mee te nemen in verschillende ontwikkelingen van energieopwekking .

Zie ook http://www.stoombier.nl/